Reabilitare conducta beton DN160 – Camasuire interioara

Distribuie

Lucrare Realizată de Clean Speed Srl: Reparatie conducta canalizare prin camasuire ShortLiner

Infrastructura de canalizare este esențială pentru menținerea sănătății publice și pentru protejarea mediului. În fața provocărilor impuse de conductele vechi și deteriorate, soluțiile inovative de reparație sunt vitale. Clean Speed SRL, un pionier în tehnologiile de reabilitare a conductelor, a abordat cu succes problemele unei conducte de beton DN160 folosind tehnica de cămășuire interioară.

Descrierea Procesului de Cămășuire

Cămășuirea interioară este o metodă de reabilitare ce constă în aplicarea unei „cămăși” - o membrană specială - pe interiorul conductei existente. Aceasta tehnologie permite repararea conductelor fără să fie necesară înlocuirea segmentelor de conductă sau efectuarea de săpături extinse. Procesul folosit de Clean Speed SRL, cunoscut sub denumirea de ShortLiner, implică câțiva pași cheie:

  • Inspecția Inițială: Folosind camere CCTV, echipa inspectează interiorul conductei pentru a evalua gradul de deteriorare și pentru a identifica zonele critice ce necesită intervenție.
  • Curățarea Conductei: Înainte de aplicarea cămășii, conducta este curățată meticulos pentru a elimina orice obstrucție, asigurând astfel o aderență optimă a materialului de cămășuire.
  • Aplicarea Cămășii: Se introduce cămașa impregnată cu o rășină specială care, odată activată, se întărește, formând o nouă structură rezistentă la interiorul conductei.
  • Verificarea și Finalizarea: După aplicarea cămășii, se realizează o nouă inspecție pentru a asigura că reabilitarea a fost efectuată corect și că conducta este complet funcțională.
Beneficiile Cămășuirii Interioare
  • Reducerea Timpului de Execuție: Spre deosebire de metodele tradiționale, cămășuirea minimzează timpul necesar reparațiilor, perturbările fiind reduse la minimum.
  • Costuri Reduse: Evitând excavările și înlocuirile extensive, costurile totale sunt semnificativ reduse.
  • Durabilitate și Eficiență: Cămășuirea interioară extinde durata de viață a conductei și îmbunătățește performanța acesteia, prevenind problemele viitoare.
  • Impact Ecologic Redus: Metoda este ecologică, limitând distrugerile peisajului și reducând deșeurile generate de lucrări.

Prin aplicarea metodei de cămășuire interioară, Clean Speed SRL demonstrează angajamentul său față de inovație și sustenabilitate în gestionarea infrastructurii de apă și canalizare, oferind soluții durabile și eficiente pentru comunitățile urbane.

Reabilitare conducta beton DN160 Camasuire interioara 10
Video
0:00
0:00
Distribuie