Brush Coating

Reparatii Conducte Canalizare Fara Sapatura

cu Metoda Brush Coating


Tehnologia de reparații și renovare a conductelor și sistemelor de canalizare a evoluat semnificativ în ultimii ani, datorită inovațiilor în domeniul materialelor și tehnicilor de aplicare. Într-o lume în care infrastructura este din ce în ce mai solicitată, dar resursele financiare sunt limitate, metodele tradiționale de reparații implicând săpături și înlocuirea conductelor devin din ce în ce mai puțin fezabile. Acesta este contextul în care Clean Speed oferă soluții avansate de renovare a conductelor pentru municipalități, instituții publice, societăți comerciale și persoane fizice, prin metoda Brush Coating. Această metodă reprezintă o adevărată revoluție în domeniu, permițând renovarea completă a conductelor de canalizare de la DN32-300 (1¼" până la 12" în diametru) într-un mod eficient, rapid și durabil.

Ce este Brush Coating?

Brush Coating este un sistem ce utilizează o rășină epoxy specială pentru a crea un strat interior în conducte, oferind astfel o soluție de înaltă performanță la problemele frecvente, cum ar fi coroziunea, fisurile sau uzura. Avantajul major al acestei metode constă în aplicarea fără săpătură, evitând astfel disconfortul și costurile asociate cu lucrările de excavare. Coating-ul aplicat este impermeabil la umezeală, rezistent la coroziune, la uzură și nu este coroziv. De asemenea, se pot aplica mai multe straturi în aceeași conductă, fapt ce permite renovarea sistemelor complete de canalizare, cum ar fi cele din apartamente sau blocuri de locuințe, cu perturbări minime pentru utilizatori.

Epoxy este un compus chimic ce poate fi folosit pentru a înveli și întări diferite materiale. Odată ce stratul de epoxy se întărește, acesta poate fi folosit ca adeziv sau umplutură, oferind impermeabilitate, rezistență și durabilitate. Stratul de epoxy umple găurile mici, fisurile și zonele corodate, prelungind astfel durata de viață a conductelor existente.

Modul de Aplicare

Înainte de aplicarea stratului de epoxy, conducta este curățată și desfundată pentru a se asigura că rășina se va aplica uniform pe pereții conductei. Un set special de perii rotative este folosit pentru a aplica rășina pe interiorul conductei. Grație unei camere video atașate, procesul este monitorizat în timp real de către un profesionist, pentru a se asigura că stratul aplicat este uniform și că toate zonele critice sunt sigilate corespunzător.

frez1.bbd9cb85c3ad1c420d83

Reabilitare conducte canalizare Brush Coating

Descriere proces


Reparatii fara sapatura (no-dig)

Metoda implică aplicarea unui strat de rășină epoxy pe interiorul conductei pentru a sigila fisurile, găurile și alte deficiențe. Un avantaj semnificativ al acestei tehnologii este supravegherea întregului proces cu ajutorul unei camere CCTV pentru canalizare. În plus, această metodă poate fi folosită pentru o gamă variată de tipuri de conducte, cu diametre cuprinse între 1,5 și 8 inci, incluzând conducte de canalizare, conducte hidro, conducte de aprovizionare și conducte pentru ape pluviale

Inspecția inițială

Primul pas în acest proces este inspectarea conductei suspectate de a avea probleme. O cameră CCTV pentru canalizare este utilizată pentru a identifica exact locația și natura problemei. Aceasta poate fi o fisură, o gaură sau orice altă deficiență care necesită intervenție.

Curățarea și Pregătirea Conductei

După identificarea problemei, conducta este curățată și pregătită printr-un proces de șlefuire și lustruire. Acest pas este esențial pentru a asigura o aderare optimă a rășinii epoxy ce urmează a fi aplicată.

Aplicarea Rășinii Epoxy

În etapa următoare, rășina epoxy este aplicată pe secțiunile problematice ale conductei. În esență, acest proces creează o "conductă nouă" în interiorul celei existente. Rășina se întărește și aderă strâns la pereții interiori ai conductei, eliminând astfel deficiențele inițiale și prelungind durata de viață a conductei.

0:00
0:00

Descopera Experienta Clean Speed: Contacteaza-ne acum!

Ești la un pas de servicii excepționale! SC CLEAN SPEED SRL este dedicată să îți ofere cele mai bune soluții la problemele tale. Dacă vrei să experimentezi profesionalism, rapiditate și eficiență, accesează acum formularul nostru de contact, trimite-ne un e-mail sau sună-ne la numerele de telefon afișate. Echipa noastră este gata să te asiste, oferindu-ți experiența pe care o meriți.

Beneficiile Tehnologiei Brush Coating

in reabilitarea tevilor si conductelor de canalizare


În mediul urban sau industrial, o conductă defectă poate genera probleme serioase, de la inundații până la afectarea infrastructurii critice. În mod tradițional, reparația sau înlocuirea unei conducte implica săpături complexe, adesea perturbând funcționarea normală a zonelor afectate și generând costuri ridicate. În acest context, tehnologia de reparații a conductelor fără săpătură cu rășină epoxy poate fi considerata o soluție revoluționară. Această metodă non-invazivă oferă un amestec rar de avantaje - de la rapiditate și adaptabilitate, până la durabilitate și siguranță.

Fara Sapatura

Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestei tehnologii este faptul că nu necesită săpături. În loc să fie nevoie să deschidem șanțuri în stradă sau în curți, cu disconfortul și deranjul asociat, tehnologia de reparații fără săpătură permite remedierea problemelor de infrastructură de la suprafață. Asta nu înseamnă doar că procesul este mai rapid, dar și că costurile asociate cu restaurarea locației după reparații sunt practic eliminate. Aceasta reprezintă o veste excelentă atât pentru municipalități și instituții publice, cât și pentru societățile comerciale și persoanele fizice.

Siguranta

Siguranța rășinii epoxy utilizate în acest proces este garantată prin certificarea NSF, care confirmă că materialul îndeplinește standarde ridicate de calitate, siguranță și performanță. Aceasta este crucială, mai ales în contextul în care conductele reparate pot fi folosite pentru transportul apei potabile sau al altor substanțe care intră în contact cu oamenii.

Adaptabilitate

Adaptabilitatea este un alt mare avantaj. Această metodă nu este limitată de diametrul conductei și poate fi folosită pentru a repara fie o secțiune defectă, fie o conductă întreagă. Aceasta face tehnologia extrem de flexibilă și utilă într-o varietate de scenarii, de la sisteme de drenaj municipale până la țevile din clădirile rezidențiale.

Rapiditate și Durabilitate

În cele din urmă, rapiditatea și durabilitatea sunt alte două avantaje cheie ale acestei metode. În general, întregul proces de reparație poate fi finalizat într-o singură zi. În plus, rășina epoxy se întărește în doar câteva ore, ceea ce înseamnă că timpul de întrerupere al serviciului este minim. În ceea ce privește durabilitatea, stratul de epoxy întărit este de trei ori mai rezistent decât betonul și poate suporta presiuni de până la 10.000 PSI, oferind astfel o soluție de lungă durată pentru problemele legate de conducte.