Reparatie conducta canalizare fara sapatura cu rasina epoxidica

Distribuie

Lucrare Realizată de Clean Speed Srl: Reparatie jonctiune canalizare fara sapatura cu rasina epoxidica si fibra de sticla

În peisajul urban modern, unde fiecare centimetru de spațiu este valoros și orice perturbare majoră poate afecta viața cotidiană, tehnologiile de reparație non-invazive sunt esențiale pentru întreținerea infrastructurilor esențiale cum ar fi canalizările. Clean Speed SRL, un lider în domeniul soluțiilor de reabilitare a canalizațiilor, a implementat recent o metodă avansată de reparație a joncțiunilor de canalizare fără săpătură, folosind rășină epoxidică și fibră de sticlă.

Procesul Tehnologic

Metoda utilizată de Clean Speed SRL permite reparația joncțiunilor între segmentele de canalizare printr-un proces ce nu necesită săpături deschise, minimizând astfel impactul asupra mediului înconjurător și asupra vieții de zi cu zi a comunității. Procesul cuprinde următorii pași:

  • Inspecția Inițială: Utilizarea unui sistem de camere CCTV pentru a identifica exact locația și natura defecțiunii. Acest pas este crucial pentru planificarea precisă a reparației.
  • Curățarea Zonei Afectate: Înainte de aplicarea materialelor de reparație, segmentul deteriorat este curățat pentru a asigura o bună aderență a materialelor aplicate.
  • Aplicarea Rășinii Epoxidice și a Fibrei de Sticlă: Rășina epoxidică, împreună cu fibra de sticlă, este aplicată în jurul joncțiunii deteriorate. Fibră de sticlă oferă structură și rezistență suplimentară, în timp ce rășina epoxidică asigură o sigilare etanșă și durabilă.
  • Curing și Finalizarea: După aplicarea materialelor, este necesar un timp de întărire, în care rășina epoxidică formează o legătură chimică puternică cu canalizarea existentă. Acest pas este vital pentru durabilitatea și eficacitatea reparației.
Beneficiile Metodei
  • Minimalizarea Disconfortului Urban: Prin evitarea săpăturilor, disconfortul și perturbările create de lucrările tradiționale de reparații sunt eliminate, permitând continuarea activităților zilnice fără întreruperi majore.
  • Eficiență Cost: Reparațiile fără săpătură sunt adesea mai puțin costisitoare decât metodele tradiționale, deoarece elimină nevoia de excavări extinse și refacerea peisajului.
  • Durabilitate: Combinarea rășinii epoxidice cu fibra de sticlă oferă o soluție de reparație extrem de durabilă, rezistentă la uzură chimică și fizică, ceea ce prelungește semnificativ viața utilă a infrastructurii reparate.
  • Sustenabilitate: Această metodă reduce impactul asupra mediului, evitând desfășurarea de materiale și utilizarea excesivă de resurse naturale necesare pentru săpături și reconstrucție.

Prin utilizarea acestei tehnici avansate, Clean Speed SRL demonstrează angajamentul său constant pentru inovație și excelență în serviciile de întreținere și reparație a infrastructurilor de canalizare, oferind soluții eficiente și respectuoase cu mediul pentru problemele complexe ale urbanizării moderne.

Reparatie conducta canalizare fara sapatura cu rasina epoxidica 1
Beneficiile Cămășuirii Interioare
0:00
0:00
Distribuie